Helikobakter pilori (Heliobacter pylori) mideye yerleşen ve yerleştiği bölgede de kronik enflamasyona neden olan bir bakteridir. Bu bakteriler zaman içerisinde mide ülseri ve mide kanseri gibi hastalıkara yol açabilirler.

Helikobakter Piloriden kurtulmanıza yardımcı olabilecek pek çok doğal ilaç olsa da göz ardı edilemeyecek bir doğal tedavi daha var, o da yüksek polifenöllü zeytinyağıdır. Zeytinyağının içerisinde bulunan fenolik bileşenlerin helikobakter ve gastrit’in tedavi edilmesi noktasaında önemli bir etkiye sahip olduğu tıbben kanıtlanmışıtr.

Zeytinyağının Helikobakter enfeksiyonlarına karşı etkinliği üzerine yapılan araştırmalar şunu göstermektedir: Zeytinyağı düzenli tüketildiğinde Helikobakter enfeksiyonu vakalarının önlenmesine yardımcı olabilir. Zeytinyağında bulunan fenolik bileşenlerin helikobakter  polifenoller bakımından zengindir; bu fenolik bileşiklerin çeşitli Helikobakter virüsleri ile savaştığı ve hatta bazı bakteri türleri üzerinde öldürücü bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir.