Antioksidanlar, sağlık açısından son derece faydalı pek çok gıdada bulunan bileşenlerdir. Antioksidanlar, vücutta serbest radikallerin etkisiz hale getirilmesini sağlayarak vücudu hastalıklara karşı korurlar. Antioksidanlar taze meyve ve sebzeler başta olmak üzere pek çok besinde bulunurlar.

Çalışmalar, antioksidanlar açısından zengin gıdaların alınmasının sağlık açısından faydalı olduğunu ve çeşitli hastalıkları önlediğini kanıtlamıştır. Antioksidanlar, Vücudu, kalp hastalıklarına, kansere ve diğer hastalıklara yol açan hücre hasarına neden olan bazı zararlı maddelerden korurlar

Zeytinyağında bulunan E vitamini önemli bir antioksidandır. Ayrıca zeytinyağındaki polifenoller de doğal antioksidanlardır. Zeytinyağının her 10 gramı, 5 mg kadar antioksidan içerirken; diğer bitkisel yağların pek çoğu hiç polifenol içermez.

E vitamini, kimyasal yapı itibarı ile bir tokol olup antisterilite vitamin olarak da bilinir. E vitamini yağda çözünen önemli bir antioksidandır ve özellikle hücre zarları ve lipoproteinlerde önemli antioksidan işlevler görmektedir. Epidemiyolojik ve sınırlı ara çalışmalar, E vitamininin kardiyovasküler hastalıkların, bazı kanserlerin ve öteki kronik hastalıkların riskini azalttığını belirlemektedir

Zeytinyağı iyi bir antioksidan kaynağı mıdır?

Evet, zeytinyağı vücut için gerekli olan antioksidanlar, polifenoller ve diğer vitaminler bakımından zengindir. Doğal olarak antioksidanlar bakımından zengin olan zeytinyağı uzun bir raf ömrüne sahiptir ve koruyuculara ihtiyaç duymaz.